Gamla vänner

Nu när jag har hållt på med bloggning i några veckor börjar det komma kommentarer till mina inlägg. Det är fantastiskt att på detta sätt kunna få respons så direkt. Mitt förra inlägg hade hittats av en gammal kamrat från det militära, Bertil Karlsson. Det var verkligen roligt att höra av en kär gammal vän. Senast vi sågs var mid-sommar -63 om jag minns rätt. Spion-härvan med Wennerström hade precis rullats upp och jag minns hur vi satt på klipporna i Gryts skärgård och diskuterade svensk försvars-politik och strategi tills solen åter gick upp. Jag hoppas vi kan ta upp kontakten igen och träffas och diskutera såväl aktualiteter som gamla minnen!

Inter-net är verkligen en fantastisk uppfinning!

/Sven-Ove


Kommentarer
Postat av: Bertil Karlsson

Jodå, nog minns jag midsommaren -63 då vi löste värlsdproblemen med kaffe och kron! Kennedy hade blivit vald men inte skjuten ännu har jag för mig. Det var en redig karl, en som försvarade de amerikanska arbetarna och visst gör väl den här nya det också men en neger... Det finns ju ingen som tar en sån på allvar.



Du frågade om det där med länk. Nu är det så tokigt att jag har förlagt lappen som min dottedotter skrev. Det var hon som hjälpte mig i går. Jag hade annars skickat papperstidningen men eftersom det går så smidigt med länk så lade hon in den. Hon skrev en lapp och föklarade hur hon gjorde men den kom väl bort med reklamen. De skickar ju så fasligt mycket papper i brevlådan så man blir tossig!



Men du skrev väl att du hade barnbarn som hjälpte dig med datorn, kan du inte fråga dem? Min dotterdotter hjälper mig, det är en duktig flicka, hon varken röker eller spritar som ju tyvärr så många av dagens fruntimmer tyvärr gör, särkilt de yngre. Vart är vi på väg? Kjol vägrar hon ha, och går i långbyxor, men det får väl vara så länge hon sköter sig annars.



Hon är duktig på många sätt, hon hjälper mig med både dator och telefon. Numera har de ju sådana där ficktelefoner allihopa och jag kan inte riktigt bli van vid en, men hon står på sig och tycker att jag ska ha en när jag går ute i halkan. Har haft lite problem med pumpen ser du. Hon är så orolig, flickstackarn, om sin morfar!



Själv skirver hon brev med telefonen, sådana där text-meddelanden. Mässa kallar ungdomen det för. Själv brukar jag skämta och säga att när vi mässade på vår tid hördes det till grannkompaniet, nu hörs det inget! En måste skoja med ungdomarna. Ja, var får man allt ifrån?!

2008-11-06 @ 21:23:01
Postat av: Anonym

2008-11-06 @ 21:23:59
Postat av: Sven-Ove

Hej Bertil!



Det var roligt att höra om dina väl-uppfostrade barn-barn. Jag har också haft tur på det området, men jag har träffat flera bekantas barn-barn som, uppriktigt sagt, varit rena ligisterna!



Läs gärna mitt senaste inlägg, där jag tar upp porto-höjningen; det senaste dråp-slaget mot oss pensionärer!



Mvh:

"107:an"

2008-11-07 @ 11:24:25
URL: http://svenove.blogg.se/
Postat av: Ludvig Emanuel Gottfridsson

Ja, som er gamle lärare får jag kanske inte vara med nästa gång det ska lösas problem med kaffe och kron, men det vore sannerligen roligt och jag lovar lämna pekpinne hemma om jag blir in-bjuden. Ja, du Bertil, "mässa". Hoho! Du har alltid varit en liten skämtare, jag har ännu inte glömt hur du i redan mycket unga år brukade lyfta bort brunns-locket till avlopps-brunnen just där jag brukade parkera min lätt-viktare vid klockrike folk-skola.

2008-11-09 @ 16:13:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0