Skatte-sänkning

Regeringen har med-delat att ingen skatte-sänkning är aktuell för oss pensionärer under 2012. Detta trots upp-repade löften om detta, inte minst från Göran Hägglund (kd). Jag tycker Alliansen gör ett gott jobb med Sverige, men här tror jag man skjuter sig i foten rejält! För-visso är finans-marknaden in-stabil, men ett löfte är ett löfte och även i kärva tider behöver man en köp-stark befolkning. Genom att även sänka skatten för pensionärer (lön-tagarna har ju redan fått ett fler-tal sänkningar) skulle köp-kraften på efter-satta om-råden såsom mejeri-produkter, medicin och torkad frukt gynnas väsentligt!
//S-O

Nedskräpnings-lag

Regeringens nya lag om böter vid ned-skräpning är ett välkommet till-skott till floran av ordningsregler. Jag har länge ond-gjort mig över hur folk skräpar ner, både i stan och på lands-bygden. Allt från papper, kartong och plast-bitar till trädgårds-avfall och t.o.m. skrot-bilar dumpas av mindre nog-räknade med-borgare. Återstår att se om polis-myndigheten till-skjuts extra resurser för att se till att lagen efter-följs!
Ett ytterligare förslag, av något mindre repressiv art, har på sistone dykt upp i debatt-forum och liknande; att införa pant på cigarett-fimpar. En i min mening mycket god idé! Men - varför inte införa pant även på cigarett-paket, kapsyler, bär-kassar, vin-flaskor o.dyl, så att vi en gång för alla får rent och snyggt på våra gator!

RSS 2.0