Miljö-partister

Att Miljö-partister, eller "miljö-parasiter" som jag brukar kalla dem, är o-förmögna att följa det parlamentariska besluts-systemets regler bevisas gång på gång. Det hela började med att Birger Schlaug vägrade i-kläda sig kostym. Nu senast  är det en, för-visso före detta, riksdags-kvinna, som o-fredat riksdags-männen vid en omröstning. Artikeln står att läsa här:

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3076489.svd#tw_link_widget

Det är horribelt att man låter dessa politiska vildar störa det viktiga riksdags-arbetet och än mer frapperande att det svenska folket röstar in dem vart fjäde år! Skäms på er!



//S-O

KOMVUX

Utbildnings-minister Jan Björklund verkar äntligen göra slag i saken och rensa upp i den flum-institution som kallas KOMVUX. Jag har länge själv funderat på hur denna instiution får dränera kommunerna på pengar, då den endast verkar vara till för lata elever som allt-för sent kommit på att de behöver läsa upp sina betyg. Inte heller har man sett någon riktig undersökning av huru-vida dessa "studenter" går vidare till högre utbildning. Man kan starkt misstänka att eleverna på denna inrättning är lat-maskar som slarvat sig igenom gymnasiet och när de sedan inte får eller VILL ha arbete, ser KOMVUX som en säker inkomst-källa.

Det är inte mer än rätt att man får stå sitt kast om man miss-skött sina studier i grund- och gymnasieskola.Att ge folk en andra chans har aldrig lett till något gott, utan är bara ett ut-slag av flum-skolans oförmåga till disciplin och låt-gå anda!



Minister Björklund fortsätter sin
ut-rensning i flum-skolan

Tennis-riket

På kanal 2 visade man nyligen ett sär-deles intressant program som behandlade den svenska tennisens storhets-tid, från Borg, via Wilander till Edberg. I någon mån förundrades man i programmet över vår lilla nations förmåga att under ett par decennier upp-fostra tennis-spelare av världs-klass.

Personligen tycker jag inte det är särskilt förvånande. Svensken har alltid utmärkt sig för tålamod, kondition och smidighet, vilka alla är grund-läggande egenskaper för en god tennis-spelare.

Den störta anledningen till "tennis-undret" torde dock utan tvekan vara det faktum att denna idrott ut-övades av vår forne lands-fader, Gustav V! Det som utövas i samhällets högsta lager sprider sig så klart till resten av befolkningen. Ett annat exempel på detta är design-prinsen Sigvard, som torde ligga bakom det berömda svenska design-undret, samt eventuellt motor-prinsen Bertil, som kan ha tjänat före-bild för Ronny Pettersson och Per Eklund, bägge stora inom respektive motor-sporter!

Vår blivande prins Daniel, som möjligen kommer benämnas gym-prinsen, tycks redan ha påverkat oss vanliga svenskar. Gymmandet blir ju allt-mer förekommande från norr till söder. (Personligen ger jag dock inte mycket för dessa gym, utan anser att gymnatiska övningar med fördel utförs utom-hus; på skol-gårdar, i parker och på torg och att dyra medlems-skap och avancerade maskiner är hum-bug!) Icke desto mindre är de kungligas funktion som före-bilder för pöbeln oomkull-runkeligt!



Prins Sigvard Bernadotte,
Prins Sigvard Bernadotte på äldre dar



//S-O

Van-skötsel längs vägen

I helgen hade jag och min hustru, Gun, ett ärende i Eskilstuna. (Nu-förtiden blir det inte så ofta som vi åker lång-resor med bilen. Dels har trafik-rytmen blivit väldigt hetsig, dels vägrar Gun att köra på de nya s.k. 2+1-vägarna, vilket jag hyser stor förståelse för, då man konstant blir om-körd och prejad vid avsmalnande stignings-fält. Jag känner dock av ischiasen vid längre kör-sträckor, så vi gör alltid förar-byte var sjunde mil.)

Hursomhelst gav vi oss av tidigt om lördagen, för att slippa trafik-kaos och liknande. Resan gick bra, men vad som slog mig var van-skötseln av vilt-stängslen. Sträckan innehåller många mil med stängsel och det är en skam hur man låtit naturen sprida ut sig och växa bred-vid och in-i stängslen. Speciellt norr om Askersund åt Örebro till, där dess-utom stål-tråden såg ut att ha lossnat. Finns det ingen som kontrollerar och röjer kring dessa, av vår skatt betalade skydds-anordningar? Jag har e-postat Vägveket i frågan, men ännu utan svar! (De behöver ju inte längre bekymra sig om fordons-skatter och liknande, så man kan ju hoppas att de får mer resurser över till under-håll i fram-tiden!)

Det är skamligt att låta dessa investeringar förfalla, både ekonomiskt och säkerhets-mässigt!



//S-O

RSS 2.0