"Konst"

En flick-snärta som läser till konst-när har låtsats vilja ta livet av sig, blivit transporterad till psyket, fast-spänd, drogad och om-händertagen. Enligt henne själv är detta en del av ett konstverk! Jag har då aldrig hört något liknande! Vad får de lära sig där på Konst-facket egentligen? Samtidigt måste detta också betraktas som ett stort hån mot alla de fina konst-närer genom tiderna som givit oss målningar och skulp-turer att njuta av. (Själv är jag mycket förtjust i Carl Larsson och har ett fler-tal gånger besökt hans vackra Sundborn, då min hustru, Gun, och jag varit på husvagns-semester i Dalarna.)

Det är inte första gången Konst-facket är i blås-väder och det enda rätta nu, vore att byta ut hela ledningen och även se över lärar-kollegiet. Min miss-tanke är att många subversiva element från sexti-talet på något sätt över-vintrat i denna instutition och nu-förtiden sprider vidare sina irr-läror om installationer och s.k. performance arts. Lärarna bör givetvis, i första hand, vara goda målare/skulptörer, samt ha en god estetisk smak! På detta vis kan vi förhoppnings-vis få fram en generation målare som är goda porträttörer och förstår att av-bilda saker så som de ser ut i verkligheten!



//S-O

Knark-propaganda

Jag brukar inte följa Debatt i SVT nuförtiden, sedan den vänster-extreme och ytterst subversive Josefsson tagit över programledar-skapet. I Sivert Öholm hade SVT en rutinerad och väl-artikulerad moderator. Det är en skam att han inte fick vara kvar!

Hursom-helst fastnade jag ikväll fram-för repriseringen av förra veckan av-snitt (jag brukar vanligt-vis se "Det Gröna Östergötland" vid denna tid, men Kanal Lokal har tydligen försvunnit för gott!) och hamnade mitt i en debatt om droger och "konstnärs-skap". På de drog-liberalas sida fanns en pojk-spoling, inte mycket äldre än tjugo, som på-stod sig vara musik-artist och lystrade till namnet Kerup(?).

Uppen-barligt påverkad av något pre-parat sjöng han drogernas lov och var upp-rörd över att han nästan blivit gripen i samband med en musik-gala. Det är ju SJÄLVKLART att ordnings-makten skall lagföra alla dessa narkomaner, vare sig de är s.k. artister eller bara vanliga knarkare! Om det varit direkt-sändning hade jag direkt ringt narkotika-polisen och bett dem gripa honom! Även några konst-studerande flick-snärtor talade om drogernas betydelse för "kreativiteten" och de konst-närligas själsliga lidanden. BAH! säger jag - lite vanligt hårt kropps-arbete skulle göra susen för dessa miss-anpassade individer.

Det är uppen-bart, inte minst med tanke på vilken tal-tid dessa flummare fick, att Josefsson själv är drog-liberal. Detta hade aldrig hänt under Siverts ledning! Åter-insätt honom genast som ledare av programmet!



//S-O


Kanal Lokal

I torsdags slog jag mig som vanligt ned i fåtöljen för att avnjuta ett avsnitt av Minnenas Östergötland på Kanal Lokal Östergötland. (Denna program-punkt är en av mina absoluta favoriter. Här visas all-sköns film om Östergötland, händelser och före-teelser som utspelade sig förr helt enkelt. Bl.a. har man visat första-maj-paraderna i Motala på 70-talet, en film om smeden i Kinda och skol-filmer om Skänninge, Vadstena och Finspång.)

När jag knappade in kanalen fanns ingen bild. Efter att ha ryckt lite i sladdarna och startat om blev resultatet detsamma. Jag ringde min dotter-dotter Nathalie för att få hjälp och döm om min förvåning då hon meddelade att kanalen har lagts ned!
 
Tydligen beror det på det dåliga ekonomiska klimatet. Kanalen är ju beroende av reklam-intäkter. Det är fruktansvärt att detta ska drabba oss, fram-för allt äldre, östgötar! Vi blir utan många trevliga program p.g.a. detta; Det gröna Östergötland, Veckans Veteran, Hjärn-verket, Minnenas Östergötland m.fl.

Kommun, län och lands-ting: ta ert ansvar och gå in ekonomiskt och stötta Kanal Lokal! Vi är många, speciellt äldre, som kommit att upp-skatta denna lokalt förankrade eter-mediainstitution!



//S-O

En svensk tiger?

Äntligen tycks regeringen ha vaknat vad gäller för-fallet av det svenska försvaret. Åter-igen är det hr. Björklund som tar bladet från munnen och säger det vi alla har tänkt de senaste femton åren. Det krävdes tydligen en rätt-fram militär för att föra upp frågan på bordet!

Man får hoppas att den allmänna värn-plikten också åter-införs. Som det är nu får ju inte ens våra lämpligaste gossar en chans att lära sig strida! Genom att låta alla göra värn-plikten skulle vi också göra stora samhälls-vinster genom att strama upp och göra riktiga män av det stora antal ungdomar som lider av kriminell belastning, allmän slö-het och könslig för-virring! Det vore också på sin plats att upp-rusta Lotta kåren och låta de flickor som vill hjälpa till i försvaret ingå där, istället för att som nu, ut-göra en distraktion för de in-kallade gossarna!

Borta-varo

Jag har fått många e-poster den senaste veckan, som undrar var jag håller hus och om jag slutat dela med mig av mina tankar och åsikter. Saken är sådan att jag drabbats av influensan. Min födelse-dag firdes hos min dotter Britt-Mari i Mantorp, vilket blev en riktigt trevlig till-ställning. Dock befann sig där ett fler-tal små-barn. Någon av dessa måste varit infekterade, då de alla var snoriga och hostade ymnigt. Trots att jag försökte undvika de små, måste de ha smittat mig!

Ett par dagar efter födelsedags-festen vaknade jag med huvud-värk och feber. Jag kontaktade genast min hus-läkare, dr. Stephansson och bokade tid för under-sökning. Han fann efter veder-börliga prover att det mycket riktigt rörde sig om influensa. Några direkta medikamenter kunde han inte erbjuda. Influensa-pulver är tydligen icke gång-bart längre (vilket jag finner förvånande, då jag vill minnas att det florerade olika pulver på 40- och 50-talen som hade god effekt vid liknande symptom.) Dock ordinerades jag Albyl (mot värk och feber) samt Otrivin Comp (mot snuva).

Nu tycks det värsta ha släppt och jag har t.o.m. tagit en kortare promenad i förmiddags, vilken kunde ha slutat riktigt illa, då snö-röjningen i vår bostads-förening är under all kritik... Jag har klagat hos styrelsen och lovar uppdatera er läsare så snart nå

Skid-sjuka

Det har varit mycket skriverier om skid-landslagets krasslighet å sistone. Kalla, Olofsson och Ferry, alla är de snuviga och måste ställa in viktiga tävlingar. Man undrar så smått vadpå detta kan bero! Jag tror det har med det myckna resandet att göra. Att fara och flänga över jord-klotet leder ju tvek-löst till att man ådrar sig alla möjliga bakterier och i fjärran kulturer finns ju inte samma renlig-het som vi har här hemma. Själva flygandet i sig bidrar säkert också, då det är dragigt på planen och bakterier forslas runt i fläktarna. Man kan också spekulera i huru-vida dagens atleter är av samma virke som går-dagens? Visst hade vi blivit förvånade om Mora-Nisse, Assar Rönnlund eller för den delen Gunde Svahn hade ställt in en tävling p.g.a. snuva?



//S-O

Terror i Svedala

Nyårs-aftonen firade jag och min hustru, Gun, på tu-man-hand i lägenheten. (Egentligen skulle vi firat med min gamle barndoms-kamrat Gunnar Karlsson och hans "nya", men de blev tydligen svårt förkylda.)

När man är så gammal som jag är nyår inget märk-värdigt direkt, men lite mysigt försökte vi i alla fall göra det, Gun och jag. 17.30 intog vi för-rätten; toast skagen med mousserande vin, sedan följde huvud-rätt (helstekt fläskfilé med ananas och potatis-gratäng) och efter-rätt (ungs-värmda päron med smält After-Eight). Till detta drack vi ett gott spanskt rioja, samt lite sherry till kaffet. Sedan för-flöt kvällen fram-för TV:n med bl.a. Grevinnan och betjänten samtFalkenbergs-revyn (roligaste revyn sedan Poppe!).

Vid 12-slaget gick vi ut på balkongen för att bevittna fyrverkerierna. Jag tänkte samtidigt passa på att ta några kort på de-samma med min nya digitala kamera. Precis som jag står och skall fotografera en raket, smäller det till uppe på balkongen. Det är någon ill-dådare som har skjutit en raket mot oss! Jag blev så per-plex att jag tappade kameran (vi bor på fjärde våningen!). Genast rusade jag ner för att få tag i personen, men givet-vis hade de flytt fältet när jag kommit ner. Sedan fick jag leta en bra stund för att hitta kameran, men återfann den till slut på toppen av en snö-hög. Åter-kommen till lägenheten ringde jag och gjorde en polis-anmälan för allmän-farlig vårdslös-het (jag hade hellre velat ha det till dråp-försök, alternativt försök till grov miss-handel, men det gick tydligen inte enligt konstapeln).

Detta var ju ett snöpligt slut på en annars lugn och trevlig kväll, men det verkar i alla fall som att kameran har klarat sig o-skadd!

//S-O

Jag önskar...

Gott nytt till alla er läsare där ute i nätet! Såhär i början av ett nytt år ligger det nära till-hands med reflektioner kring det som varit och det som komma skall.

I denna bloggning vill jag dela med mig av några av mina visioner och önskningar kring det nya året.

Jag önskar...

1) att Riks-banken lämnar 50-öringen ifred och fokuserar på den finansiella krisen.

2) att Alliansens före-dömliga skatte-sänkningar börjar gälla även oss pensionärer.

3) att SVT tar sitt förnuft till-fånga och åter-inför Trafik-magasinet i Tablån. Åter-upprättelse också för Carl-Ingemar Perstad, som enligt min mening, är en av de främsta program-ledare detta land skådat på senare år. Trafik-magasinet står för konsument-upplysning av yppersta klass. (Tack vare deras test av Skoda på 70-talet, undvek jag att skaffa en dylik.)

4) att ordningen åter-ställes i våra läro-verk, medelst disciplin, betyg i upp-förande, mer gymnatik och geografi, skol-uniform, spearata goss- och flick-klasser fr.o.m. åk 4, samt ett antal andra åt-gärder.

5) att kommunen saltar, eller åtminstone grusar alla promenad-vägar så fort tempraturen når +/-0*C.

6) att bostads-rättsföreningen tätar fönstren i huset. Det är allom väl-bekant att drag inte är hälso-samt, speciellt inte för oss äldre.

7) att smällande av smällare total-förbjuds för privat-personer (se nästa bloggning!). Låt kommunen an-ordna ett fyrverkeri på nyår, sponsrat av närings-livet (vem vill se sina skatte-pengar gå upp i rök på detta vis?), så kan de som är intresserade av pyro-teknik bevittna detta spektakel, istället för att springa runt och skjuta som om det var upp-lopp.

//S-O


RSS 2.0