Kungligt bröllop 2

Kunga-barnen är minsann inga barn längre! Nu ämnar alltså även prinsessan Madeleine knyta hymens band och har fått så-väl Regeringens som Konungens välsignelse. Jag har tidigare ställt mig något tvek-sam till den kommande "gymnastik-prinsen", Daniel, men kanske kan tveksamheterna om vad han kommer föra in i det rojalistiska boet ut-jämnas av prinsessan Madeleines val av partner. Jonas Bergström är förvisso varken kunglig eller adlig, men upp-vuxen i Djursholm och en mycket fram-stående jurist! Prins kommer han inte att bli, men väl hertig. Jag är säker på att han kommer axla denna roll på ett ytterst förtjänst-fullt sätt!



//S-O

Post-verket

Först drog man in lördags-utdelningen (trots att portot var sky-högt för denna typ av helg-korrespondens), sedan tog man bort ackordet för brev-bärarna (med resultatet att posten nu-förtiden kommer på eftermddagen!), sedan lade man ner samtliga post-kontor (och gjorde det på detta sätt bland annat skvatt o-möjligt att hitta ett ställe där de säljer frimärken!), sedan blev det förbjudet för brev-bärarna att springa i trappor och nu läser jag i lokal-tidningen att antalet post-lådor kraftigt skall decimeras.

Post-verket håller verkligen på att begå "hara-kiri". För-visso begagnar sig många nu-förtiden av e-post (jag använder själv detta medium i vissa fall), men det finns många typer av försändelser som alltid kommer gå per post; vecko-tidningar, vy-kort, skatte-återbäringen, gratulations-kort och liknande (jag bävar för den dagen då sådant börjar gå per data!), för att bara nämna några.

Lars G. Nordström: att på detta sätt försämra möjligheten för folk (speciellt oss äldre) sköta vår korrespondens finner jag o-värdigt ett statligt företag! Vi är många som tycker det är dags för en förändring och ett åter-införande av den gamla hederliga Posten!

Ett fordon från tiden då Post-verket gick att lita på!
"Tjorven" - en post-bil från den gamla goda tiden!




//S-O


RSS 2.0