Ronald Fasth

Någon vecka före jul hade jag, till-samman med några bekanta, tänkt åka till Jönköping och delta i demonstrationerna till stöd för Ronald Fasth, vilken stod å-talad för miss-handel av en yngling i 13-årsåldern. Min ischias gjorde sig dock påmind och dr. Stephansson har rekommenderat mig att inte ta längre bil-turer då detta in-träffar. Hursom-helst samlades på torget ett hundra-tal, främst från Sveriges Pensionärsförbund, som ville visa sitt stöd för Ronald, samt uppmärksamma politiker och allmän-het på dagens ungdomars ohyfsade sätt samt bristande respekt för den äldre generationen.

För er som till äventyrs inte känner till rätts-fallet, saxar jag här en bit från "Veteranen.Se":

"Som veteranen.se tidigare har berättat uppstod bråket i samband med att Ronald Fasth såg pojken cykla på banor vid Folkets parks minigolfbana i Värnamo. Ronald Fasth blev upprörd och sade till pojken att sluta.
När han då blev kallad gubbjävel slog han till pojken över kinden. 13-åringen polisanmälde Ronald
Fasth."

Pojken hävdar dock att han kallat Ronald vid detta o-kvädningsord först EFTER den s.k. misshandeln (vilken inte renderade i några som helst fysiska men!). Som vanligt i det svenska rätts-systemet klarade sig ill-dådaren undan något som helst straff, medan Ronald dömdes till dags-böter á 3000 kr (förmodligen mycket kännbart för en pensionär!).

Jag ser Ronald som en hjälte och förgångs-figur i hur vi skall upp-fostra och tilrätta-visa o-hyfsad ungdom. Vi pensionärer har fått nog av o-kvädningsord, pojk-streck och mössor inom-hus (och kalsonger i badhusen med, för den delen)! Jag hoppas att detta fall får allmän-heten och fram-för allt skolan att vakna upp och inse att vad ungdomarna behöver är disciplin och åter disciplin!


Ronald Fasth: hjälte och offer!


RSS 2.0