SAAB II

Så är det, efter många turer, klart att Holländska Spyker tar över SAAB Automobil. (Personligen tycker jag att Maud Olofsson gott kunde tagit ett större ansvar för detta an-rika svenska företag och om-besörjt att det åt-minstone hamnade i svenska händer!). De SAAB-anställda, under-leverantörer m.fl. pustar ut och hoppas på en ljusnande fram-tid.

Jag har under de senaste veckorna dock följt Svenska Dagbladets artikel-serie om över-tagandet och är nu full-komligt övertygad att det är rysk maffia som ligger bakom finansieringen. Spykers VD Victor Muller ger inte heller något seriöst in-tryck genom sin slappa stil och allt hemlighets-makeri kring finansiering.

Tyvärr torde det endast vara en tids-fråga innan vi en morgon läser i tidningen att vår gamla, fina, svenska biltillverkare helt tömts på medel och o-medelbart måste försättas i konkurs.

Jag kan inte för mitt liv förstå hur regeringen kan tillåta affärer med rysk maffia och holländska upp-kommlingar på detta slapp-hänta sätt. Tyvärr är det väl rädsla för dåliga opinions-siffror som styr såhär i val-tider. Men, "svin-hugg går igen" som det heter i ord-språket.


Min hustru, Gun, vid vår första bil, en SAAB 92 (privat bild)

Reliker

Den heliga Birgitta är allestädes närvarande här på Östgöta-slätten. I Vadstena har man under en längre tid slagit mynt av denna legend. Folk (meren-dels katoliker) gör vall-färder till den pitoreska staden och det är inte svårt att förstå att köp-männen vill få del av det dollar- och euro-flöde detta genererar. Till yttermera visso verkar folk ta lätt på det faktum att Sverige, ända sedan Gustav Vasas dagar, är protestantiskt! Handel med ikoner, relik-delar och avlats-brev är definitivt inte en del av vår Svenska kultur och precis vad den gode Luter vände sig mot!

Det var om än inte förvånande, så glädjande, att i tidningen läsa att de skelett-delar som förvarats i Kloster-kyrkan bevisligen inte tillhört Birgitta. Docent Allen vid institutionen för genetik och patologi, samt professor Possnert vid Tandemlaboratoriet vid Uppsala universitet har nu klar-lagt att det, som i de flesta av de här fallen, rör sig om rena falsifikat.

Man får hoppas att detta o-vedersägliga bevis får Vadstenas invånare att ta sitt förnuft till-fånga och åter-gå till protestantiska värderingar!


Den Heliga Birgitta, Vadstenas stolthet

Fet-tisdag

Som traditionen bjuder bjöd jag idag min hustru, Gun, på semla och kaffe på kaféet i Gallerian. Detta är en tradition vi haft ända sedan barnen flyttade hem-ifrån. Det är också en kompromiss, då Gun gärna vill fira Alla-Hjärtans-Dag, något som jag tycker är ett onödigt på-fund av giriga handlare. Semmel-traditionen där-emot tycker jag är en viktig del av vårt kultur-arv! Vi kom helt enkelt överens att slå samman dessa båda hög-tider, då de sånär samman-faller i tid, till gagn för oss båda.

Hursomhelst gick vi till fiket där det fanns semlor en masse. Själv före-drar jag så klart "het-vägg", men jag vet sedan tidigare år att de o-gärna serverar den på kaféet. Vi beställde var sin lyx-semla med kaffe och när jag skulle betala fick jag en smärre chock: 24 kronor styck! Detta är horribelt för en bulle med lite grädde och o-äkta mandel-massa! Jag höll för-visso god min och betalade, men nästa år får allt Gun baka egna vete-bullar!


Het-vägg: att föredra vad semlor an-belangar!

//S-O


RSS 2.0