Reliker

Den heliga Birgitta är allestädes närvarande här på Östgöta-slätten. I Vadstena har man under en längre tid slagit mynt av denna legend. Folk (meren-dels katoliker) gör vall-färder till den pitoreska staden och det är inte svårt att förstå att köp-männen vill få del av det dollar- och euro-flöde detta genererar. Till yttermera visso verkar folk ta lätt på det faktum att Sverige, ända sedan Gustav Vasas dagar, är protestantiskt! Handel med ikoner, relik-delar och avlats-brev är definitivt inte en del av vår Svenska kultur och precis vad den gode Luter vände sig mot!

Det var om än inte förvånande, så glädjande, att i tidningen läsa att de skelett-delar som förvarats i Kloster-kyrkan bevisligen inte tillhört Birgitta. Docent Allen vid institutionen för genetik och patologi, samt professor Possnert vid Tandemlaboratoriet vid Uppsala universitet har nu klar-lagt att det, som i de flesta av de här fallen, rör sig om rena falsifikat.

Man får hoppas att detta o-vedersägliga bevis får Vadstenas invånare att ta sitt förnuft till-fånga och åter-gå till protestantiska värderingar!


Den Heliga Birgitta, Vadstenas stolthet

Kommentarer
Postat av: Ludvig Emanuel Gottfridsson

Och vad exakt tycka du är o-bra med katolska värderingar? Se å Vatikanen, en moralisk före-bild å alla sätt. Och du, Sven-Ove, är ju icke den som bruka före-språka skör-lefvnad, eller taga jag fel?

2010-02-24 @ 09:57:12
Postat av: Sven-Ove

Jag respekterar din tro och tänker inte gå i klinch med dig vad gäller religion. Till ytter-mera visso är dock Sverige protestantiskt och sådan här smyg- katolicistisering passar sig inte i vår kultur!

2010-03-06 @ 00:10:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0