Nedskräpnings-lag

Regeringens nya lag om böter vid ned-skräpning är ett välkommet till-skott till floran av ordningsregler. Jag har länge ond-gjort mig över hur folk skräpar ner, både i stan och på lands-bygden. Allt från papper, kartong och plast-bitar till trädgårds-avfall och t.o.m. skrot-bilar dumpas av mindre nog-räknade med-borgare. Återstår att se om polis-myndigheten till-skjuts extra resurser för att se till att lagen efter-följs!
Ett ytterligare förslag, av något mindre repressiv art, har på sistone dykt upp i debatt-forum och liknande; att införa pant på cigarett-fimpar. En i min mening mycket god idé! Men - varför inte införa pant även på cigarett-paket, kapsyler, bär-kassar, vin-flaskor o.dyl, så att vi en gång för alla får rent och snyggt på våra gator!

Kommentarer
Postat av: Ludvig Emanuel Gottfridsson

Nå, visst är jag för strängare straff för miss-dådare i städerna och på ställen där det finns rimlig anledning att vistas, men det måste nog till, att vi anställa de ngt. klenare begåfvade, och de van-föra, att sopa gator, torg och andra offentliga platser. I öfvrigt tycka jag, att Sveriges alla öfver-gifvna gruv-hål åter-igen skulle öppnas för sop-nedkastande. Många af dem äro mkt. djupa, och svälja oerhörda mängder af-fall utan att det synas ett dugg.

2011-09-02 @ 12:43:09
Postat av: Kent

Denna uppgift skall utföras av alla socialbidragstagare i vårt avlånga land. De skall inte få allt gratis här i livet! Sedan kan de ju hjälpa kommunalarbetarna som ju jobbar så hårt och säkert skulle bli glada för lite avbelastning. Detta genom att tex måla parkbänkar, rensa rabatter, klippa häckar osv.

2011-09-07 @ 10:24:22
Postat av: Sven-Ove

Intressant förslag Kent! Helt i linje med arbets-linjen!

2011-09-14 @ 13:45:48
URL: http://svenove.blogg.se/
Postat av: Ludvig Emanuel Gottfridsson

Ja, om vi taga in till-räckligt många, kunna vi ju af-pollettera de an-ställda kommunal-arbetarena, sedan fortsätta vi, tills alla arbeten skötas af arbets-lösa, och lönerna så-ledes sänkas till rimliga nivåer. Där-efter skall förstås lärar-lönerna upp med en 10-15.000:-/mån.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0