På rätt spår?

En eloge till SVT för att de börjat visa en ny säsong av det eminenta underhållnings-programmet "På Spåret". Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg är i sanning sveriges vassaste programledar-par! Ett folk-bildande program med stil, finess och den intrikata vitsig-het som kommit att bli kännetecknande för Ingvar Oldsberg. (Förhoppningsvis når programmet även ungdomen, som med de usla geografi-kunskaper som skolan av idag tillhandahåller, kanske på detta vis åtminstone tillgodo-gör sig de mest basala kunskaperna i ämnet!)

Vageln i ögat består dock i de musikaliska inslagen, för vilka en löst sammansatt populärorkester står. I jämställdhetens namn har man placerat en tös vid batteriet. Till råga på allt kommer refräng-sångaren (vid namn Emmrik?) in-åkandes på en rull-bräda. Vi betackar oss för dylika cirkus-konster. Ett riktigt stor-band skulle passa program-formatet mycket bättre. Vi betalar ju för sjutton tusentals kronor i TV-licens varje år, då borde man väl ha råd att anställa en anständig swing-orkester?

Kommentarer
Postat av: Bertil Karlsson

Ja nog har du rätt i det allmänbildande i detta program alltid och visst är det bra att ungdomen får till sig nyttig television med geografikunskaper.



Det musikaliska är vi nog fortfarande lika oense om som förr. Jag minns att du redan i ungdomen tyckte om den förfärliga negerjazzen och kunde inte förstå att dragspelare som Calle och Ebbe Jularbo ändå stod för något vi svenskar kunde vara stolta över.



Däremot håller jag med dig om att flickor inte ska sitta bakom ett batteri! Möjligen kan de få sjunga till cittra eller gitarr som Lapp-Lisa på sin tid men nej, trummor är lika okvinnligt som långbyxor!

2008-11-29 @ 21:11:18
Postat av: Sven-Ove

Nej du Bertil, du har nog missuppfattat mig! Visst ligger jassen mig nära om hjärtat, (vi får inte glömma alla de fina svenska swing-orkestrarna såsom Thore Ehrlings, Seymor Österwalls m.fl. Jag minns allt att du själv jassade loss till Seymors orkester på Nalen då vi åkte till Stockholm under påsk-permissionen då vi låg inne! Visst var den en söder-tös du var efter då? Var det Maj-Britt hon hette?)

Till yttermera visso ligger även dragspels-musiken mig nära. Såväl den traditionella som jass-dragspelet. Du måste väl ändå erkänna att jass-dragspelarna har en annan finess och mjukhet i anslaget än gammel-tjoarna?

//S-O

2008-11-30 @ 15:24:20
URL: http://svenove.blogg.se/
Postat av: L-E Gottfridsson

Ivar Jonsson's orkester? Visst är han lite skrikig, Ivar, med en spolformig kropp med hjärtat på det rätta stället, elegent kläd- och mustachmode har alltid gjort sig bra i tele-visionen. Eller, åtminstone efter '56.

2008-11-30 @ 20:27:37
Postat av: Gunnar Odensson

När det gäller husband kan väl ingen slå Bröderna Lindqvist, som spelade opp i Nygammalt mellan 1971 och 1989?

Där har ni ett gäng som höll stånd i 18 år.

Kan ni tänka er det fruntimmer som skulle kunna klara en liknande bedrift?

Vad skulle hända då hon blev med.. ja.. unge?

Skulle de borra hål i bälgen eller ställa basfiolen på sne kanske?



Inte undra på att de byter orkester i TV så ofta nu för tiden.



//G-O

2008-12-01 @ 23:02:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0