"Konst" 2

Åter-igen har en "konst-studerande" ställt till skandal genom att spraya sönder en tunnelbane-vagn, filmat det hela och sedan kallat det för konst! Skolans ledning står hand-fallen och vill tona ner debatten istället för att relegera eleven. Kanske är de bara rädda att behöva betala de hundratusen-tals kronor vandalismen kostat?!

Kultur-minister Lena Adelsohn-Liljeroth skräder dock inte orden utan förklarar handlingen konstnärligt för-kastlig - och vem borde veta bättre än hon? Det är ju hon som i slut-änden bestämmer över och har ansvar för institutionen.

Vad som förvånar mig är dock att hon inte tänker vidta några repressalier. Är hon månne rädd att tappa röster från den s.k. "kultur-eliten"? Nej, det enda rätta vore att avskeda hela ledningen och större delen av lärarna vid instutitionen och sedan an-ställa riktiga målare som lärare. Ledningen skulle exempelvis kunna ut-göras av fri-ställda befäl, såhär i nedrustnings-tider, som ju är vana att leda med fast hand och inte räds att tillrätta-visa obstinata ungdomar!



//S-O

Kommentarer
Postat av: Ludvig Emanuel Gottfridsson

Konst-fack har, sedan länge, totalt ur-artat. Detta är ingen hemlig-het, och på ett sätt är det bra att dessa skandaler in-träffar. Det faktum att skolan borde omedel-bart ned-läggas lyfts på ett tydligt sätt fram, allmän-heten in-formeras om flummerierna och fler är Sven-Ove och jag själv vaknar till.

Nej, en riktig konst-skola, för riktiga konst-närer, som kan teckna, skulptera och måla som sakerna de av-bildar (det får gärna hvara något halv- eller afklätt frun-timmer i eller inhvid ett vatten-bryn, man behöfver inte alls hvara pryd bara för att man upp-skattar riktig konst!) verkligen se ut, är hvad vi behöva. Men sent skola skolan vakna.

2009-02-18 @ 12:52:08
Postat av: Bertil Karlsson

Det är bra magistern! Det värmer mitt hjärta att magistern värnar om de friställda militärerna, ty visst kan man förena konst och ledarskap. Historien har bevisat hur man redan på Karl XII:s tid anväde sig av konsten för att ingjuta mod och forsterlandskärlek i folket då man avbildade de segrande trupperna i olja.



Carl Larsson, Anders Zorn, X-et Eriksson, förstörde de allmän egendom kanske? Nej, de målade! Och ju mer de målade, ju bättre och skickligare blevo de! Fanstyg hade de inte tid med!

2009-02-20 @ 16:12:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0