Konungsligt bröllop

Det är glädjande att höra att kron-prinsessan äntligen skall göra till en ärbar kvinna. Vi är många som oroat oss för det o-lämpliga i att en av Sveriges främsta kvinnor lever i synd! Själv är jag inte så intresserad av det ceremoniella, men min hustru, Gun, blev verkligen själa-glad när hon fick höra nyheten och jag är säker på att många med henne kommer glädjas åt och med spänning följa processen fram till bröllopet.

Det gick heller inte att ta miste på den glädje och lättnad som kunga-paret upp-visade då de offentlig-gjorde beslutet. Det är historiska ving-slag som slår och man minns som igår när Carl-Gustaf och Silvia offentlig-gjorde sin eklatering!

Till yttermera visso måste man i-frågasätta det lämpliga i att kunga-barnen själv får välja partner lite hur-som-helst! Silvia kommer ju från en adlig och förmögen släkt, men den där Westling verkar ju vara en ny-rik uppkomling med minst sagt grumlig stam-tavla! Kan man ana en bakom-liggande konflikt mellan konungen och Victoria, där konungen fått ge vika för sin dotters starka vilja? Är det därför det tagit flera år innan förlovningen kommit till stånd?



//S-O


Kommentarer
Postat av: Ludvig Emanuel Gottfridsson

Det kan jag gott tänka mig. Om det inte vore för att man förvandlat för-svaret till en samling mjäkiga kapp-vändare och fegisar, som låter sig ned-läggas till vänster och tyvärr även till höger, tycker jag att konungen, som ju faktiskt är ÖB, tills. m. en mindre utrednings-grupp, där försvarsminstern och kanske någon magister av den gamla stammen kunde ingå, skulle sätta sig neder och genom-söka den Svenska armén efter bästa kandidat. För det är där han borde finnas. Jag tror att vi möjligen kommer att få tillbaka den typen af karlar inom militären när vi få en yrkes-armé.

Nej, jag säger som Sven-Ove, bort med kärlek, bjäfs och andra flummerier ur Konunga-huset. Vi måste ut-se den för adel-avel bäst lämpade unge mannen.

2009-02-25 @ 14:12:10
Postat av: Odd-Ivfan Ädelquist

Ett sätt att kringgå problemet med kärlek och bjäfs är ju att man redan tidigt i barnaåren utser de 10 mest lämpfliga adelsmännen för giftermålet och sedan sätter dessa på uppfostringsanstalt med påföljande militärskola. För att sedan utse den mest lämpflige av kandidatarne skulle man kunna anordna en språngmarsch övfer en skogsmil. Låt sedan yngligarne utför hastiga knäböj på tid med tung ryggsäck. Man bör äfven pröfva intellektet och gudfruktighet på något hvis, här föreslager jag memoreringstest av taxeringskalendern, samt katekesförhör.



Allra ödmjukast



/Odd-Ivfan

2009-02-25 @ 23:58:45
Postat av: klara

Ni är väl ironiska!?!



Det är klart som fan att hon(som alla andra i Sverige) ska få gifta sig med vem hon vill.

2009-03-03 @ 00:54:26
Postat av: Bertil Karlsson

Sign. "klara" frågar efter ironi, nej, sådant överlåter vi till dem, som kan det, eller snarare kunde, Albert Engström, Hasse Z, Kar de Mumma, Karl Gerhard och Ernst Rolf. Nuförtiden står den sk "Ironiska Generationens" komiker mest och åbäkar sig och skriker könsord och svordomar i Tv på bästa sändningstid.



Men detta med kungahus är svårt. Om vi inte ska övergå till republik får vi nog hålla oss till kungligehter och det verkar ju de flesta svenskar vara överens om, inte minst min fru. Själv skulle jag nog föredra president men det får stå för mig det som gammal arbetare.



Men har man kungahus, då ska man nog också ha kungliga gener. Det går inte att blanda kreti och pleti hur som helst! Av Prinsessan Lilian kan vi ju se att hon med tanke på ålder och hälsa har ärvt goda gener och håller man sig till en genstark släkt, kommer nog dessa att överföras till nyare kungligheter. Det farliga är att vissa sjukdomar också kommer att överföras, se bara på Kronprinsessans tröga läshuvud som hon ärvt av pappa Kungen. Nu vill jag inte låta skadeglad eller "ironisk", ty detta är ju konstaterat som fakta. Synfel kan det ju inte heller handla om eftersom jag i flera bilder i frugans damtidningar har sett att Kungen bär glasögon.



Så nog är det svårt. Han Daniel Westling verkar ju ändå stå för vissa goda värderingar om han nu har tränat självaste Kronprinsessan i gymnastik. God fysik bör han ju ha. På vår tid var det ju i och för sig otänkbart att en manlig gymnast skulle ha tränat en kvinnlig, men tiderna färändras och nog kan kvinnor lära sig av män alltid.



Är det någon som vet vad han gjorde i det militära? Kan knappast tänka mig att Kungen släpper in en vanlig malaj i sitt hov... Ja nu var jag nog lite ironisk, eller åtmisntone skämtade jag.



Och du "klara", ska du ändå inte ta och stava ditt namn med stor bokstav, skriver du mera till oss får du snart vår gamle skollärare på dig och det vill vi nog inte att du som ung jänta ska råka ut för... Inte passar det sig med svordomar heller för damer! Det tycker inte min dotterdotter heller trots att annars använder sig av moderna uttryck. Inte röker eller spritar hon heller.



2009-03-03 @ 15:04:01
Postat av: Sven-Ove

Bästa Klara (som givetvis stavas med stort K!)

Det finns ingen anledning att vara o-tidig! Svordomar hör absolut inte hemma i skrifliga diskussioner! Ironin hör din generation till, precis som Bertil skriver. Här menar vi vad vi skriver, till skillnad från dagens komiker, som aldrig vågar stå för något utan att "skoja" bort det! Med tanke på hur skolan ser ut nu-förtiden kan jag dock inte lägga hela ansvaret för ditt upp-förande på dig!

Du är välkommen att diskutera på min sida, dock inte med svär-ord!



//S-O

2009-03-04 @ 00:35:20
URL: http://svenove.blogg.se/
Postat av: Sven-Ove

Ja Bertil. En gymnast borgar i och för sig för goda gener, men i dagens gymnastik används en massa maskiner och hjälp-medel. Medicin-boll och gymnastik-band räckte gott på P.H. Lings tid och då var det minsann råg i ryggen på gymnasterna!

2009-03-04 @ 00:38:36
URL: http://svenove.blogg.se/
Postat av: Bertil Karlsson

Nog har du rätt i att det används maskiner i de nya gymnastikhallarna, men nog måste de väl ändå använda sig av muskelkraft för att träna? Inte för att jag är så insatt men nog måste vi erkänna att den nya tekniken inte alltid är så dum. Själv var jag motståndare till rullskidor som jag tyckte var enbart kärringaktigt men sedan när Gunde Swan började ta medaljer och förklarade att han då även kunde träna skidor på sommaren vara jag böjd att ändra inställning. Nuförtiden går det inte att säsongsidrotta på det sättet som vi gjorde på vår tid, boll sommaren och bandy på vintern, så specialiserad har idrotten blivit. Och nog får väl även du en tår i ögonvrån när du ser våra duktiga ungdomar ta medaljer för Sverige! Trots att det sker i nutid med nya metoder. Så jag är nog inte riktigt beredd på att förkasta alla maskiner, så länge det inte är maskinerna som gör jobbet.

2009-03-04 @ 21:44:34
Postat av: Bertil Karlsson

Men nu gubbar blir det film!



Det här med gymnastik för kvinnor är ju något som vi gubbar uppskattar så länge det inte blir vulgärt och så länge det handlar om hälsa. Men visst får vi väl titta på fina fruntimmer vi också så länge det stannar där. Dotterdottern hjälpte mig att sätta dit länken så hon är medveten om den och frugan har också sett den och godkänt. Det handlar ju om folkhälsa. Varsågoda! Tryck bara på texten till Länken så kommer filmen automatiskt.



arkiv/uppvisninghusmodersgymnastik_utanljud" rel="nofollow">http://svtplay.se/v/1371811/oppetarkiv/uppvisninghusmodersgymnastikutanljud_

2009-03-04 @ 21:50:39
Postat av: Sven-Ove

Nädu Bertil, den länkningen fungerade inte! Där-emot följer här ett exempel på hur modern "träning" går till. Exemplet verkar komma från öst, där de ju alltid legat i fram-kant vad gäller dopning och suspekta träningmetoder i allmän-het.



http://www.youtube.com/watch?v=j0C1wxeV8yQ&feature=related



Nu vet jag ju inte om det är exakt sådana här apparater som prins-aspiranten befattar sig med, men det ger ändå en finger-visning om hur ungdomen, vars lov du sjunger så glatt, tränar!







//S-O

2009-03-04 @ 21:56:12
URL: http://svenove.blogg.se/
Postat av: Anonym

Det blev visst något fel, jag ber dotterdottern en gång till:



arkiv/uppvisninghusmodersgymnastik_utanljud" rel="nofollow">http://svtplay.se/v/1371811/oppetarkiv/uppvisninghusmodersgymnastikutanljud_

2009-03-04 @ 21:57:15
Postat av: Bertil Karlsson

Nä dra på trissor! Svarar du så snabbt!

Dotterdottern säger att det är något större fel. Men hon säger att du ska gå till google och googla på "husmodersgymnastik" och sedan trycka på en sådan här länk:



Uppvisning husmodersgymnastik (utan ljud) - Öppet arkiv | SVT Play



DÅ FÅR DU SE PÅ FIN FILM!

2009-03-04 @ 22:01:54
Postat av: Sven-Ove

Ja det var ett riktigt trevligt klipp måste jag till-stå. Jag minns Husmoders-föreningens årliga parader i Tjällmo på förtitalet. de var förstås inte lika magnifika som i "klippet", men de engagerade ändå mer-parten av ortens frun-timmer. Något liknande skulle verkligen behövas idag, när inte minst fruntimren blir tjockare och tjockare!







//S-O

2009-03-04 @ 22:02:37
URL: http://svenove.blogg.se/
Postat av: Ludvig Emanuel Gottfridsson

Citat Bertil "Sign. "klara" frågar efter ironi, nej, sådant överlåter vi till dem, som kan det, eller snarare kunde, Albert Engström, Hasse Z, Kar de Mumma, Karl Gerhard och Ernst Rolf."



Äfven om de äro moderna, vill jag härstädes till-lägga Herrar Thorsten Ehrenmark, och äfvenså den gode, gamle Cello.

2009-04-09 @ 13:51:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0