Schlager-elände 2

Så har det åter-igen varit deltävling i Schlager-festivalen, denna gång i Malmö. Den enda låt som jag tyckte hade någon melodi var Susanne Alfvengrens "Du är älskad där du går". Som vanligt är det dock synd att hon tillåts sjunga på sin dialekt, vilket gör att texten blir svår att följa. Likadant var det ju med "Ögon man aldrig glömmer", en fin och stämnings-full melodi, vackert och rent sjungen, men på dialekt! Jag är över-tygad att hon skulle slå bättre om hon sjöng på riks-svenska. (På det hela taget får det dock betraktas som positivt att över huvud taget NÅGON sjunger på sitt moders-mål.)

Det övriga start-fältet ger jag inte mycket för, men det är väl sådant som kallas modernt nu-förtiden. Värst var Esta Noche; två finniga ungdomar som prat-sjöng, flankerade av en syd-amerikan som åmade sig å det värsta, samt några små-töser som "dansade" utmanande. Även gruppen som kallar sig "Star-pilots" och på allvar försökte tuta i journalisterna att de varit strids-piloter i amerikanska armén, stod för ett lågvatten-märke. Dessa kamouflage-klädda ung-domar skulle ALDRIG ha klarat rekryten! Så som de dansade och åmade sig hade det blivit fri-sedel redan vid mönstringen. Sådana böjelser skulle aldrig passera Försvars-maktens slipade psykologer!



//S-O

Kommentarer
Postat av: Bertil Karlsson

Nog håller jag med dig om det hela om Eurovisionen men tänkte faktiskt kommentera en helt annan sak, om Ni tillåter, det var ju ett tag sedan som Du skrev om badeländet med kalsonger och annat och nu ska tydligen fruntimrena också skita ner badvattnet, läs bara Aftonbladet idag, dotterdottern hjälper mig med en länk:



http://www.aftonbladet.se/wendela/article4531269.ab



Skilda badtider för att klä på sig MERA kläder, förr hade man det för att kunna bada utan, nej, först bygger de moskeer och sedan övertar de badhusen!

2009-03-01 @ 14:07:41
Postat av: Sven-Ove

På det stora hela måste man väl ändå betrakta det hela som en positiv ut-veckling? Jag har länge efter-lyst åt-skillnad mellan könen i diverse samman-hang, exempelvis i publika lokaler som sim-hallar och sport-anläggningar. (Även dagens skola skulle vinna mycket på att dela på gossar och jäntor!)



Dock tycker jag att man utan problem då skulle kunna bada naket, normala män och kvinnor har ju inget att dölja för varandra så länge inte grupperna blandas! Givetvis måste någon form av kontroll också in-föras så det hela inte ut-vecklar sig till någon form av bastu-klubbar eller liknande!







//S-O

2009-03-01 @ 17:19:18
URL: http://svenove.blogg.se/
Postat av: Ludvig Emanuel Gottfridsson

Själv slutade jag bada när frugan dog, men jag får nog säga Sven-Ove är skadad av hafva varit ung omot-taglig när den s.k. "sextio-åtta-generationen" hade som mest in-flytande. Naturligt-hvis hafver hvi en-bart att vinna på ökad på-kädning i badhusen. Någon måtta får det gifvet-hvis hvara, ändock. Jag profvar mig på att skriva in en "länk" till en bild där jag under-visar i sim-kunnighet och all-mänt upp-förande.

26098356.jpg" rel="nofollow">http://imported.blogg.se/images/2009/gan38426098356.jpg

2009-03-03 @ 13:52:40
Postat av: Ludvig Emanuel Gottfridsson

Jag för-söker ånyo.

<a href="http://s240.photobucket.com/albums/ff258/trailerparkidlers/trams/?action=view&current=LEGundervisar.jpg" target="blank"><img src="http://i240.photobucket.com/albums/ff258/trailerpark_idlers/trams/LEGundervisar.jpg" border="0" alt="Ludvig Emanuel,Sven-Ove"></a>

2009-03-03 @ 13:57:42
Postat av: Ludvig Emanuel Gottfridsson

Nudå.

idlers/trams/LEGundervisar.jpg" rel="nofollow">http://i240.photobucket.com/albums/ff258/trailerparkidlers/trams/LEGundervisar.jpg

2009-03-03 @ 13:58:52
Postat av: Sven-Ove

Det var allt märkliga med-delanden du har skickat Ludvig! Jag har försökt trycka på länkningarna och till och med konsulterat min dotter-dotter, Nathalie, men hon menar på att det är något fel på det maskinella.



I övrigt vill jag minnas att hela den manliga delen av folk-skolekollegiet i Tjällmo hade lögare-dagar och is-badade nakna i Dråsasjön under vinter-halvåret? (Det fanns ju endast två kvinnliga lärarinnor, fru Embla Severin och frk. Brunius och såvitt jag minns var även deras hygien otadlig. Hur de om-besörjde dylika bestyr anstod förstås dock inte en skol-gosse att veta!)

2009-03-04 @ 00:24:48
URL: http://svenove.blogg.se/
Postat av: Ludvig Emanuel Gottfridsson

Ja du, S-O, kvinnors otadliga hygien. Eller sa du ostadiga? Det kunde passa salig frk. Brunius. Men länkningarna blev all-deles galna. Jag "lägger upp", som hip-hop:arna säga, bilden å min Face-book-sida istället, det kan-ske är lättare. Om man mus-klickar på bilden hamnar man å den följande adressen:

http://www.facebook.com/ext/share.php?sid=71322192348&h=19Cqy&u=iJfrd

Kan det funktionera, mån-tro?

2009-03-04 @ 19:40:05
Postat av: Bertil Karlsson

Det kanske är dags att ta tillbaka diskussionen till sitt ursprung, nämligen schlager som det står i rubriken. Det sprang ju iväg, mitt fel, att handla om badkläder. Men nån jävla ordning får de ju vara, som han sa CH Hermansson, bra och rakryggad karl hur kommunist han än var! Eller är, för nog är väl Hermansson kvar i livet?



Men schlager var det. Nu är det ju nästan som på Ingvar Wixells tid när en operasångerska gick och vann det hela. Fastän hon sjunger inte sjunger på svenska tycker jag inte att det gör så mycket i detta fall, för det mesta sjungs ju opera på italienska.

2009-03-16 @ 16:36:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0