Virus

Det var nu över en månad sedan jag senast "bloggade". Detta p.g.a. ett virus. Jag kan dock lugna alla er läsare som hört av er och varit oroliga för mig, att detta s.k. virus drabbat data-maskinen och inte udertecknad.

Alle-handa problem började drabba mig. Det började med att det var svårt att komma in på Inter-net. Väl där slutade det att fungera med jämna mellanrum och diverse rutor dök upp på skärmen. Det hela eskalerade till en dag då det helt enkelt inte gick att starta datorn längre. Jag konsulterade min dotter-dotter, Nathalie, som inte heller kunde reda ut det hela, trots att hon är mycket kunnig på området, så jag tvangs lämna in hela datorn till ONOFF där jag köpte den. Efter många turer har jag nu fått tillbaka maskinen och det verkar fungera.

Nu åter-står bara att tvista med ONOFF om vem som egentligen skall stå för kalaset. ONOFF påstår att garantin inte gäller, efter-som man måste ha ett anti-virus. Om detta vet jag intet och ställer mig tveksam till att gemene man i allmän-het vet något om detta. Nu har de tydligen installerat ett sådant i alla fall, i form av en liten björn längst till höger i rutan.

Hur som helst är det skönt att åter vara "on line" (som ungdomarna säger) och kunna blogga, läsa e-post och läsa idrotts-statistik.

//S-O


Kommentarer
Postat av: Ludvig Emanuel Gottfridsson

Jag hafver ju hela tiden hvetat om hur det var ställt, men känner mig ändå lättad å andra läsares vägnar, jag har ju helt saknat möjlig-heterna att be-rätta att du själf hela tiden mått bättre än många prinsar (jfr. t.ex. Prinsarna Bertil och Lennart, som sägs vara af-lidna).

Men om en björn ska skydda din dator mot virus i fram-tiden, då känna jag inte att "bloggandet" äro tryggat. Nej, det voro bättre om Svenska Krigsmakten, lämpligen via F.R.A., tog hand om dessa spörs-mål. Kanske kunde ung-domen läras att handskas ansvars-fullt med inter-net och data-maskiner redan från mycket späd ålder, nu när dessa moderniteter äro i hvar mans hem. Det äro ofta s.k. hip-hopare som sänder iväg dessa data-sjukdomar, hafver jag läst.

2009-05-20 @ 18:59:34
Postat av: KFMT

Du vet väl att alla datorer äldre än fem år är berättigade till gratis virusvaccination. Vänd dig till närmaste datavårdcentral.

2009-05-21 @ 17:55:37
Postat av: Ludvig Emanuel Gottfridsson

Förbluffande!

2009-05-22 @ 09:26:18
Postat av: Sven-Ove

Ludvig: där har du en mening! Självklart skall staten ta sitt ansvar och skydda medborgarna mot dessa virus som florerar i cyber-rymden! Jag är faktiskt förvånad att inte någon av våra mer fram-synta politiker, som t.ex. hr. Björklund, har detta på sin agenda. Dock finnes ju i Folkpartiet en rad tok-liberaler som vill släppa såväl pornografi som alkohol fritt, så det kanske är för partiets bästa som han inte driver denna linje?!



KFMT: Kan man vaccinera mot dylika virus? Hur går detta i så fall till?

2009-05-23 @ 00:10:24
URL: http://svenove.blogg.se/
Postat av: Bertil Karlsson

Om din dator hade drabbats av svininfluensan, hade du lämnat den til Ö-NÖFF då?



Hehe, var får man allt ifrån...?

2009-05-24 @ 01:37:23
Postat av: Odd-Ivan Ädelkvist

Själv har jag en uppladdnings-bar datamaskin, så jag ser till att aldrig befinna mig "on-line" med strömsladden kopplad till ut-taget, på så vis slipper jag både överflödig el-strålning direktkontakt med smittkällan. Vidare tvättar jag mig alltid med tvättkräm efter jag varit i kontakt med opesticerade ytor vilket i.o.f.s. sker sällan efter-som jag alltid ser till att min direkta omgivning äro preparerad med DDT och därmed ren.



Saxat från nätdoktorn.se



# Tvätta händerna ofta och noggrant. Det är ett av de bästa sätten att slippa exempelvis förkylning. Om du skakar hand med en snuvig person ska du undvika att gnida dig i ögonen eller näsan efteråt.

# Matvaror ska tillredas eller kylas ner så snart som möjligt efter det att de har tagits hem.

# Grönsaker och kött ska tillredas på olika ställen och på olika skärbrädor.

# Se till att köttet är ordentligt genomstekt.

# Kom ihåg att mat som innehåller mikroorganismer inte nödvändigtvis luktar illa.



Där har ni mina bästa maneuvers de anti-virus, lycka till!



//O-I



2009-05-24 @ 03:25:15
Postat av: Ludvig Emanuel Gottfridsson

Ett lager glad-pack kring alla ägo-delar, och äfven sig själv, kan vara ett tillläggs-skydd, samt frisklufts-mask med kol-filter.

2009-05-24 @ 18:04:29
Postat av: Sven-Ove

Bäste Odd-Ivan: enligt min dotter-dotter, Nathalie, som har mycket god hand med data-maskiner, är det inte ström-försörjningen som bidrager till infektions-risk, utan en av de andra sladdarna, den som går till telefonen!

2009-05-24 @ 21:34:31
URL: http://svenove.blogg.se/
Postat av: Odd-Ivan Ädelkvist

Jaså det säger hon. Då skulle jag bra gärna vilja veta om flicksnärtan vet hur det var för oss frivilliga skyttesoldater som patrullerade ryska gränsen under finska vinterkriget. Du kan ju även passa på att fråga henne om hon vet vad en rov alternativt en rubank är?



Jag rekommenderar er att läsa den här boken http://www.bemi.se/products/HET/T%C3%A5lDuEl.htm så kommer ni förstå att det är från väggutagen som parasiterna kommer.

2009-05-24 @ 23:26:06
Postat av: SVEN-OVE

ODD_IVAN: DIN LÄNKNING FUNGerar inte1!

2009-05-25 @ 17:22:15
URL: http://SVENOVE:BLOGG:SE

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0