Utseende av Statsminister-ämbetet

"I alla andra parlamentariskt demokratiska monarkier är det statschefen, det vill säga monarken, som formellt leder arbetet att utse en regeringsbildare. Sverige borde ansluta sig till dess övriga länder och låta monarken ta över talmannens roll" (Annicka Engblom (M))

I Annicka Engblom har det Moderata samlingspartiet en mycket fram-synt riksdags-ledamotskvinna! Hon har nyligen motionerat för en åter-gång till 1975 års regerings-form, vilket skulle inne-bära att H.M Konungen utser stats-minister. Vi var många som redan på tidigt sjuttio-tal höjde våra röster för att Kungen skulle få behålla detta ansvars-fyllda privilegie, men på den tiden blåste ju flum- och anarkistvindarna som värst. Vi får hoppas att hon vinner gehör för sitt mycket fram-synta förslag! 


Kommentarer
Postat av: Ludvig Emanuel Gottfridsson

Kanske kunde äfven det ämbetet (statsminister-posten) gå i arv? Eg. kunde alla yrken gå i arv, jag tro att det skulle skapa en mycket större stabilitét i samhället om Kreti och Pleti visste hvad de skulle ägna sina lif åt, redan från början. Det som startade den här anarkist- och flum-perioden du tala om, hvar ju inget annat än en för-virring hos ung-domen.

2009-10-07 @ 12:57:48
Postat av: Kent-Ove

Ett samhälle där maktens människor får sina höga positioner via arv istället för genom demokrati hör inte hemma på 2000-talet. Kungen och hela kungafamiljen gör sig bäst på vykort och i tidningarna hos frisören. Kungen vet ingenting om livet som svensk och inte heller hur det är att vara tvungen att jobba för sitt levebröd. Vad har en man som från födseln haft en silversked i munnen att göra inom politiken? Jag är övertygad om att kungen själv är lättad över att han slipper det hemska ansvar som uppgiften skulle innebära.

2009-10-07 @ 13:58:38
Postat av: Ludvig Emanuel Gottfridsson

Nja, där ha du nog fel ändå, man kunna icke af-kräfva sam-hället's elit att de skola arbeta. De som födas med silfver-sked i mun-delarne, som du säga, äro gifvet-vis de bäst lämpade att styra pöbeln, då de icke behöfva bry sina hjärnor med trivialiteter som den egna öfver-lefvnaden.

2009-10-07 @ 19:31:22
Postat av: jack scholl

Nu börjar ni tala rätt språk här .



Imponerad !!

2009-10-30 @ 19:53:30
Postat av: Ludvig Emanuel Gottfridsson

Jag visstade väl, att vi skullade öfverens-komma kring något. Trefvligt!

2009-11-01 @ 20:18:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0