Fotboll-domare

I kvällens Aktuellt uppmärk-sammades att fotbolls-sverige lider av akut fotbolldomar-brist. Enligt fotboll-förbundet saknas drygt 1000 domare för att serie-systemen skall fungera rimligt. Att vår största folk-sport skall hotas p.g.a. ett dylikt problem är beklämmande. Det hela torde bero på att domarnas status kraftigt reducerats under de senaste åren, då glåp-ord och rent av hotelser blivit vardag för domar-kåren. Lägg där-till att nivån bland domare i allmän-het har gått kraftigt nedåt sedan femti-talet.

Mitt förslag för att råda bot på problemet är att börja redan i yngre år, varför inte med idrotts-undervisningen i skolan. Gymnastik-direktörerna bör inte endast rang-ordna eleverna i lag, utan även låta dem ta domar-rollen (givetvis under lärarens över-seende!). Kanske kan den ut-valde domaren också få vara lärarens hjälp-reda för en tid och på så vis göra det åtrå-värt att inne-ha domar-rollen!
//S-O

Kommentarer
Postat av: Ludvig Emanuel Gottfridsson

Jag bli, som all-tid, glad åt att ditt intresse för ordning och disciplin gå som en röd tråd genom hela din blogg, samt att du förstått att det är viktigt med ett väl fungerande skol-väsende. Sjelf dela jag icke ditt stora fotboll-intresse, men utan domare kunna vi lika gärna lägga ned allt-samman. Frisk-sport måste bygga på tukt, späkning och ett rejält regel-verk. Väl talat!

Men visst mena du "över-inséende"? Inte kunna vi ha över-séende gymnastik-direktörer.

2010-05-14 @ 20:27:27
Postat av: Sven-Ove

Inget undgår din skarpa blick! Jag ber om ur-säkt för den språkliga fadäsen och skall undersöka om den går att åt-gärda. Ibland har man allt lite bråttom när man håller på med data-behandling. Det var enklare på skriv-maskinens tid, då hade man tid att läsa igenom sina texter.

//S-O

2010-05-18 @ 10:28:33
Postat av: Ludvig Emanuel Gottfridsson

Och se om du kunna göra ngt. åt den nakna quinnan i reklamen ofvan-för, som göra reklam för rak-hyvlar(!?). Det passa sig icke i ett forum för äldre, främst män.

2010-05-19 @ 20:33:30
Postat av: H. Severin

Det är väl inte så jävla farligt med lite kvinnlig fägring! Kom inte och säg att du inte även du, Ludvig, uppskattar den mer lättklädda årstid som är i antågande, ty då gör du dig skyldig till dubbelmoral av värsta sort!

2010-05-24 @ 23:35:33
Postat av: Ludvig Emanuel Gottfridsson

Vilket å-hopp, Hr. Severin. Dess-utom kunna jag icke minnas, att bort-lagt titlarne. När ni klara af ett korrekt till-tal ska jag svara å edra föro-lämpningar. F.ö. tycka jag, nu som all-tid, i dessa frågor, som Dr. Sylvanus Stall. Läs "Mannen, Kvinnan, Barnen - Äktenskapets hygien och etik", så klarna nog bilden för er, hur snusket skall tagas om hand.

2010-06-16 @ 11:09:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0